Schimmelnagel -diagnostiek en -behandeling - Intense • feel good — look amazing | Nistelrode

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem. 1 op de 4 Nederlanders heeft een schimmelnagel, in de volksmond ook wel kalknagels genoemd. Naast het feit dat schimmelnagels er niet bepaald mooi uitzien, zijn ze ook nog eens besmettelijk. Zo kan het van één nagel op de andere nagels gaan of op de huid van de voeten gaan zitten, zodat voetschimmel ontstaat. U kunt de schimmels doorgeven aan bijvoorbeeld gezinsleden of uw partner. Een schimmelnagel geneest nooit vanzelf!

Het is alleen echter niet altijd duidelijk te zien of het om een schimmelnagel gaat of niet. Het is daarom goed om een stukje nagel te laten testen op de aanwezigheid van schimmels.

Wist u dat gemiddeld 70% van de geteste nagels inderdaad een schimmel bevat en de overige 30% een andere nagelafwijking blijkt te zijn? Er zijn afwijkingen die sprekend op een schimmelnagel lijken, visueel bepaald. Maar als u iets anders heeft dan schimmels, heeft maandenlange behandeling met antimycotica (middelen tegen schimmels) absoluut geen zin. Toch gebeurt dit vaak.

In onze praktijk heeft u de mogelijkheid om een stukje nagel te laten testen op de aanwezigheid van schimmels.

We hebben hiervoor speciaal de cursus 'schimmelnageldiagnostiek' gevolgd.

Hoe gaat het in zijn werk?

Wij nemen een stukje nagel af en stuur dit in een buisje op naar het Radboud Medisch Centrum in Nijmegen. Hier wordt het nagelmonster onderzocht op de aanwezigheid van schimmel. Wij ontvangen de uitslag in circa 10 dagen.

Gaat het inderdaad om een schimmelnagel, dan kan de behandeling gestart worden. Wij zullen u adviseren in het gebruik van laserbehandelingen en anti-mycotica, die in de vorm van zalf op de nagels kunnen worden aangebracht.

U krijgt tevens advies in het verzorgen van de nagels en, helemaal belangrijk, hoe u in de toekomst kunt voorkomen dat u weer last krijgt van schimmelnagels en/of voetschimmel.

Wat zijn de kosten?

De kosten van het onderzoek door het RMC worden doorgestuurd naar de zorgverzekeraar, maar de vergoeding wisselt per verzekeraar. Kijk hiervoor in uw polis. Het werk dat wij doen (afnemen nagelmonster, invullen formulier, foto's maken en opsturen) kost € 19,95.

Voor de behandeling van schimmelnagels heeft u veel geduld nodig. Een teennagel groeit gemiddeld 1 mm per maand. Een grote teennagel heeft dus zo'n 12 maanden nodig om volledig te genezen. Hoe eerder u erbij bent, des te sneller u er vaak ook weer vanaf bent. U loopt toch ook graag met mooie nagels rond?

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak hiervoor maken, dan kunt u ons uiteraard bellen, telefoonnummer 06-10433489.