Diabetische- en reumatische voet behandeling - Intense • feel good — look amazing | Nistelrode

Voetverzorging bij diabetici

Voor een diabetes patiënt is het zeer belangrijk om zijn of haar voeten regelmatig te laten onderhouden en screenen.

Het grote verschil zit hem in het screenen van de voeten. Wij testen de voeten op gevoel, warmte en beweeglijkheid. Indien we het nodig achten, verwijzen we de cliënt door naar de huisarts, podotherapeut of diabetisch verpleegkundige.

Als de test op gevoel, warmte en beweeglijkheid gedaan wordt door de diabetes verpleegkundige, dan maken we in overleg met de cliënt alleen de blauwdrukken.

Tot slot ontvangt u bij ons advies over hoe u thuis het beste uw voeten kunt verzorgen.

Vergoeding

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een behandeling bij cliënten met diabetes bij de pedicure. U kunt informatie daarover terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Simms klasse 1-3, met zorgprofiel 2, 3 of 4, wordt vergoed vanuit de basisverzekering en Simms klasse 0, 1 met zorgprofiel 1 wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar of podotherapeut. Wij zijn aangesloten bij de volgende podotherapeuten:

  • Podotherapie van den Heuvel Nistelrode Schaijk
  • Podotherapie Dennemann Oss
  • Podotherapie Anneke van der Hoeven Uden

Voetverzorging / Pedicure bij Reumatische of Diabetische voet

Voetverzorging bij reumatische aandoeningen

Reumatische aandoeningen kunnen wij niet bestrijden. Wel weten we dat we bij cliënten met dit soort aandoeningen zacht te werk moeten gaan. Iedere stevige handdruk doet bij deze cliënten immers al pijn.

Die pijn is ook vaak in de voeten aanwezig, dus een zachte aanpak is vereist. Wij kunnen u helpen door eelt en likdoorns te verwijderen, deze geven namelijk extra pijn. Ook kunnen wij met anti-druk middelen likdoorns voorkomen.