Permanente make-up verwijdering

De nieuwste generatie Q-Switched ND-YAG laser
Ideaal voor het verwijderen van permanent make-up pigmenten in de huid.

Vaak laten mensen in een impuls een permanente make-up behandeling uitvoeren en gaan dan pas echt informatie inwinnen. In sommige gevallen is de permanente make-up niet mooi gezet en is men niet tevreden. Het verwijderen van permanente make-up is mogelijk met onze laser.

Het Consult

Wij bieden de cliënt altijd een gratis en geheel vrijblijvend consult aan. Tijdens dit consult wordt u op de hoogte gebracht van de behandeling en de techniek die wij gebruiken. Wij bespreken de kosten van de behandeling, het geschatte aantal behandelingen, wat u wèl, en misschien nog belangrijker, wat u niet mag verwachten van de behandeling.

De Methode

Wij werken met de Q-switched Yag laser van Ecuri cosmetics. Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens, witte vlekken) met deze laser tot een minimum beperkt.

De zeer smalle laserbundel kan zich met veel precisie op de inkt richten. De pigmenten worden door de hitte gefragmenteerd, en het lichaam voert de losgeraakte inktdeeltjes zelf af via de normale wegen (urine). Deze laser werkt met een heel korte laserpuls van 2 tot 3 nanoseconden.

Verwijderen permanent make-up

De behandeling

Er zijn een aantal behandelingen nodig om uw permanente make-up geheel te verdwijnen. Tussen twee behandelingen zit altijd 4 tot 10 weken. Het lichaam heeft deze tijd nodig om geheel te herstellen. Het is totaal nutteloos om frequenter te behandelen want het lichaam moet de losgeraakte inktdeeltjes afvoeren, en dat heeft tijd nodig.

Bijwerkingen

Het verwijderen van permanente make-up met deze laser techniek is een veilige behandelmethode, echter is er altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk ontstaan, dit gebeurt bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt. Door de behandeling komt deze namelijk weer in het lichaam. Verder is er een heel kleine kans op over- of onderpigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de efficiëntie van de behandeling weer.

Na de behandeling

Direct na de behandeling zal er op een witte waas te zien zijn, dit is "lasersnow", een normale reactie van de huid. Deze trekt na een aantal minuten weg. Er zal er een lichte zwelling optreden. De te behandelen plaats zal na de behandeling gekoeld worden door middel van coolpacks. Dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Na de behandeling zal er een brandzalf aangebracht worden, deze krijgt u ook mee naar huis. Na de behandeling is twee weken géén zonnebank en zonnebaden mogelijk! Ook is het gewenst dat de huid niet te bruin is. Smeren met een ‘sunblock’ is aan te raden, deze is bij ons verkrijgbaar.

Bel voor meer informatie of een afspraak naar 06-10433489